Vacature

Medior Analyst Financial Crime

Organisatie:

De wereld verandert snel en de rol van onze klant verandert mee. Het opsporen van financiële criminaliteit staat daarom hoog op de agenda. Binnen de anti-witwasafdeling van de klant zijn er veel activiteiten voor het tegengaan van witwassen, terrorismefinanciering en corruptie samengebracht. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, zijn ze beter in staat financiële criminaliteit te weren en nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. ‘Detecting financial crime’ is dan ook een doorlopend proces dat dag in dag uit het uiterste vraagt van onze expertise en alertheid.

Functie:

Je start binnen het Know Your Client Centre. Binnen het KYC Centre werk je uitsluitend met zakelijke klanten. Deze zijn grofweg onderverdeeld in twee type klanten: de Small and Medium Enterprise (SME) klanten, hier schakel je direct met de klant, en de Commercial Banking Clients (CBC), dit zijn klanten met vaak complexe bedrijfsstructuren. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor het  actualiseren en completeren van klantdossiers. Dit doe je zowel op juridisch, fiscaal als bedrijfseconomisch vlak. Dit wordt ook wel Customer Due Diligence genoemd, ofwel CDD.

Het werk kan beginnen bij de aanvang van een klantrelatie, maar ook tijdens de relatie worden klanten structureel ge-reviewed. Daarnaast begeleid je trajecten waarbij er afscheid word genomen van een klant, bijvoorbeeld omdat hij/zij geldende regel- en wetgeving overtreedt. Zo zorg jij ervoor dat het bedrijf de klanten continu in kaart houd. Door dit goed te doen, draag jij bij aan het reduceren van financiële criminaliteit! Dat moet ook, want toezichthouders stellen steeds hogere eisen; zij zien erop toe dat banken mogelijke risico’s vroegtijdig inschatten. Naast dat de klant hiermee een maatschappelijke rol oppakt, zorgen ze er ook voor dat ze klantgerichter ter werk gaan, omdat ze klanten relevanter en deskundiger advies kunnen geven.

Van jou als medior analist word verwacht dat je, naast het uitvoeren van je eigen analyses, feedback geeft aan collega’s zodat je elkaar verder helpt. Daarnaast kan je de coördinatie en regie overnemen in afwezigheid van de senior. Met dit alles draag je bij aan de kwaliteit van de klantdossiers en daarmee aan de purpose van het bedrijf.

Werkomgeving:

Naast je dagelijkse werk is er ruimte voor ontwikkeling, vitaliteit, inspiratie, plezier en betrokkenheid. Dit alles draagt bij aan een succesvolle afdeling. Van jou wordt een assertieve rol verwacht in de opbouw van het team en de afdeling. Je hebt daarin een voorbeeldrol en je weet het team te enthousiasmeren!

Het flexibel / nieuwe werken is uiteraard ook bij de klant van kracht, waardoor je, in overleg met je team, op andere locaties en momenten kunt werken (standplaats is Amersfoort). De afdeling is groot met een jonge sfeer en een gelijke man/vrouw balans.

Eisen:

Je bent positief ingesteld, klantgericht, analytisch, enthousiast, nieuwsgierig en gedreven. Je bent onafhankelijk, maar tegelijkertijd ben je ook een echte teamplayer. Herken jij jezelf hierin? Check dan je profiel:

 • Je hebt een afgeronde studie op hbo- of wo-niveau;
 • Je hebt twee jaar werkervaring in de financiële dienstverlening, specifiek op het vlak van financiële criminaliteit. Hierdoor heb je o.a. kennis van (internationale) compliance eisen en procedures;
 • Je bent snel in staat complexe materie eigen te maken;
 • Je bent in staat collega’s te coachen;
 • Je voelt je maatschappelijk betrokken;
 • Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden, om analyses transparant, duidelijk, doelgericht én efficiënt te verwoorden;
 • Je kunt je ook mondeling goed uitdrukken, omdat je regelmatig klantcontact hebt.

Wat biedt de organisatie?

Binnen de organisatie krijg je de vrijheid om het beste uit jezelf te halen met enthousiaste collega’s, flexibel te werken en constant jezelf te verbeteren. Daarvoor wordt ook een trainingscenter opgezet, die vele trainingen en opleidingen gaat aanbieden, om op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak te groeien. Wat de klant nog meer aanbied:

 • Salaris van € 3.300 – € 5.280 obv skills en ervaring;
 • Standaard 25 vakantiedagen;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000,- per jaar, naast alle opleidingen en trainingen die vanuit de afdeling aangeboden worden;
 • Een zeer goed (aanvullend) en waardevast pensioen.

 

Wil je onze klant helpen met het opsporen van financiële criminaliteit? Dan horen we graag van je! Reageer zo snel mogelijk op deze vacature. Heb je nog vragen? Dan kan je altijd bellen naar 06-24165799 of een mail sturen naar recruitment@yinner.nl.


Vragen of solliciteren?

  Laat hier je gegevens achter. Wij nemen dan contact met je op. Liever bellen of mailen? Ook dat kan. Je bereikt ons via 085 – 073 54 30 of via recruitment@yinner.nl.